Το περασμένο Σάββατο 24 Σεπτέμβρη, είχαμε την χαρά να συμμετάσχουμε στον δεύτερο κύκλο του μοναδικού στην Ελλάδα Accelerator που εξειδικεύεται στην Αγροτική και Αγροτεχνολογική Οικονομία, τον AgriEnt Accelerator. Μας αρέσει να βοηθάμε νέους ανθρώπους να δημιουργούν και να εξελίσσουν επιχειρήσεις σε κλάδους αιχμής, μορφώνοντας τον εαυτό τους και προετοιμάζοντας το εγχείρημα τους με προσοχή, επιμέλεια και σφαιρική γνώση πάνω στην επιχειρηματικότητα.

Το Workshop που κάναμε είχε σαν θέμα πώς δημιουργούμε μια online επιχείρηση και με ποια στρατηγική επιτυγχάνουμε πωλήσεις Online. Συνοπτικά παρουσιάσαμε ποια είναι τα απαραίτητα συστατικά για μια Online επιχείρηση και συζητήσαμε μαζί με τους παρευρισκόμενους πώς μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία του διαδικτύου για να δημιουργήσουν, να εδραιώσουν και να εξελίξουν την νέα τους αγροδιατροφική και αγροτεχνολογική επιχείρηση.

Συζητήσαμε συγκεκριμένα:

  1. τι είναι η Online επιχειρηματικότητα
  2. ποια είναι τα συστατικά μιας επιτυχημένης online επιχείρησης
  3. ποια είναι βήμα βήμα η στρατηγική για να πετύχει μια Online επιχείρηση να πουλά τα προϊόντα της μέσω διαδικτύου
  4. ποιες οι προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν
  5. ποιο είναι το νομικό πλαίσιο που διέπει την Online επιχειρηματικότητα (πολύ επιγραμματικά)

Την ίδια μέρα, έγιναν στα πλαίσια του δεύτερου κύκλου του AgriEnt Accelerator, ομιλίες: για τα social media, το εξαγωγικό μάρκετινγκ, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στην διάθεση τους καθώς και την διαδικασία του pitching.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συντελεστές του AgriEnt Accelerator για την πρόσκληση και την φιλοξενία!

agrient-atlas-consulting-workshop-online-business-from-scratch