Νέοι και νέες, ομάδες και επίδοξοι επιχειρηματίες,

σε ένα δυναμικό ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο γεμάτο από coaching, mentoring, team building και ένα σωρό εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους.

To Startup Weekend αποτελεί έναν μαραθώνιο δημιουργικής επιχειρηματικότητας, στον οποίο συμμετέχουν νέοι και εν δυνάμει επιχειρηματίες ή απλώς άνθρωποι με μια καλή επιχειρηματική ιδέα. Μέσα σε 54 ώρες, οι συμμετέχοντες προσπαθούν να σχηματίσουν, να εξελίξουν και να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα, που μπορεί να αποτελέσει αληθινή επιχείρηση. Το σύνθημα τού Start Up weekend «no talk – all action» αντικατοπτρίζει την κεντρική φιλοσοφία του διαγωνισμού αυτού, που ξεφεύγει από στερεότυπες λογικές. Ο λογότυπος της τοπικής διοργάνωσης είναι ένα ποτήρι φραπέ -μόνο που, αντί για κόκκους καφέ, έχει… ρομποτάκια.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από εθελοντές και θα πραγματοποιηθεί από 5-7 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, που προσέφερε τους χώρους του. Το website του τοπικού διαγωνισμού (http://thessaloniki.startupweekend.org/) θα ενημερώνεται καθημερινά. Περισσότερα για το Startup Weekend μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://startupweekend.org
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Startup Weekend έχει έδρα το Σιάτλ των ΗΠΑ. Μέλη της κοινότητας δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 800 συναντήσεις «Start Up Weekend» σε 100 χώρες
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι οποίες διαρκούν ένα Σαββατοκύριακο, οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες και σχεδιάζουν πρωτότυπα επιχειρηματικά projects, τα οποία παρουσιάζουν στο κοινό, καθώς και σε μια κριτική επιτροπή με μέλη που προέρχονται από τον χώρο των επιχειρήσεων, του μάρκετινγκ και της πληροφορικής. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε workshops, όπως επίσης και να έρθουν σε επαφή με πιθανούς μελλοντικούς τους συνεργάτες.

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: http://thessaloniki.startupweekend.org

Μετάβαση στο περιεχόμενο