About us

Atlas has the strength

 

Η ΑTLAS Consulting αποτελεί μια αποτελεσματική και added–value, Φορολογιστική, Συμβουλευτική & BPO (BusinessProcess Outsourcing) Εταιρία που εξυπηρετεί μικρομεσαίες και μεγάλες εταιρίες, ομίλους εταιριών καθώς και Έλληνες και ξένους φορολογούμενους και σκοπό έχει να δημιουργήσει γέφυρα ανάμεσα στις ανάγκες των πελατών της με προληπτικές και βασισμένες σε τεχνολογίες αιχμής, λύσεις.

Με ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών διεθνώς, συνδυάζοντας σύγχρονα έξυπνα τεχνολογικά εργαλεία και αυτοματισμούς με μια ολιστική προσέγγιση, η εταιρία μας παρέχει μια ολοκληρωμένη φροντίδα και υποστήριξη στους πελάτες μας, θεωρώντας τα θέματά και προβλήματά τους ως δικά μας.

Η ομάδα της ATLAS Consulting αναλαμβάνει μέρος ή όλες τις Επιχειρηματικές και Φορολογικές εργασίες μιας εταιρίας μέσω της Υπηρεσίας Εξωτερικής Ανάθεσης Επιχειρηματικών & Φορολογικών Εργασιών (Business Process Outsourcing | BPO) μειώνοντας σημαντικά το κόστος και τον χρόνο διαχείρισης των εργασιών αυτών.

Παράλληλα με μια οργανωμένη ομάδα Φορολογικών Συμβούλων, υποστηρίζει την επίλυση και εξυπηρέτηση φορολογικών υποχρεώσεων Έλληνων και Ξένων Φορολογούμενων.

Η ιστορία μας

 

H ιστορία της A.TL.AS Consulting ξεκινά το 1972 με αφετηρία την Θεσσαλονίκη και πρωτεργάτη τον κο Κλεάνθη Πατσούμη, Ιδρυτή και Πρόεδρο της.

 

Το 1980

Μια πρωτοποριακή ενέργεια, ήταν η αφορμή να αναδείξει την καινοτόμα κλίση της εταιρίας, με την εισαγωγή του πρώτου ηλεκτρονικού υπολογιστή για λογιστικά θέματα στην αγορά.

Την δεκαετία του 80’ επήλθε αξιοσημείωτη ανάπτυξη της επιχείρησης και πολύ σύντομα οι εγκαταστάσεις της μεταφέρθηκαν σε ιδιόκτητο χώρο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, ενώ η δράση της επεκτάθηκε στην υποστήριξη εξωστρέφειας ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Την δεκαετία του 90′

Η Σουσάνα και η Αλίκη Πατσούμη, ενσωματώθηκαν στο δυναμικό της παράλληλα με τις σπουδές τους, «ανοίγοντας την αυλαία» στην συμβουλευτική υποστήριξη προσώπων & οργανισμών.

Το 2000

Το 2000, ήταν μια σημαδιακή δεκαετία! Ο κος Γιώργος Γ. Κάλφας εντάχθηκε ως διοικητικό μέλος στην εταιρία, άλλαξε μορφή της και έπειτα μετονομάστηκε ως A.TL.AS Consulting, που μεταφράζεται σε Α όπως Accounting, ΤL όπως Taxation Law και ΑS όπως Administration Specialists, απεικονίζοντας το σύνολο των προσφερόμενων επιχειρηματικών υπηρεσιών και λύσεων.

2010 – 2020

Από το 2010 έως το 2020, πολλά ευχάριστα γεγονότα συνέβησαν στην A.TL.AS. Ειδικότερα, δημιουργήθηκαν: το AtlasHub, το Atlas Learning, το Atlas Business Center, η Ίδρυση υποκαταστήματος της εταιρίας στην Αττική, η συμμετοχή της σε διεθνή κοινότητες – δίκτυα επιχειρηματικότητας και διεθνών Λογιστικών & Φορολογικών Οργανισμών και επιπλέον, η 1η και ταυτόχρονα διπλή διάκριση της εταιρίας στα Accounting Awards 2020 όπου ιδιαίτερα σημαντική αποτέλεσε η βράβευση μας ως μία από τις Ιστορικές Εταιρίες της Βορείου Ελλάδος και τοποθετήθηκε στο ομώνυμο Λεύκωμα.

5 Decades

Από τότε μέχρι το σήμερα, στην συμπλήρωση των 5 δεκαετιών:

 

 • η A.TL.AS Consulting αποτελεί μια Φορολογιστική, Χρηματοοικονομική και Συμβουλευτική Εταιρία που λειτουργεί ως εξωτερικός πάροχος ολοκληρωμένων Υπηρεσιών & Λύσεων (BPO).
 • Υποστηρίζουμε ιδιώτες, επενδυτές, τον σύγχρονο επιχειρηματία και επαγγελματία, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ομίλους επιχειρήσεων και πολυεθνικές εταιρίες, εσωτερικού και εξωτερικού, καλύπτοντας ολιστικά και ανθρωποκεντρικά τις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης και του φορολογούμενου.
 • Το πελατολόγιο μας αποτελείται από ανθρώπους και οργανισμούς σε κάθε ήπειρο και σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.
 • Οι εγκαταστάσεις μας έχουν μεταφερθεί σε ένα νέο, μοντέρνο χώρο, που έχει δημιουργηθεί με πολύ αγάπη & μεράκι, ώστε να προσφέρουμε στους ανθρώπους μας ένα ευχάριστο και λειτουργικό εργασιακό περιβάλλον.

Επιπλέον, η εταιρία είναι πιστοποιημένη με βάση τα διεθνή πρότυπα:

 • ISO 9001:2015 (GCERT) – Πρότυπο Ποιότητας για όλες τις Υπηρεσίες μας ,
 • ISO/IEC 27001:2013 (BQC) – Πρότυπο Ποιότητας για την διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών,
 • ISO22301: 2019 (LIBERO ASSURANCE) – Πρότυπο Ποιότητας για την Διασφάλιση της Επιχειρηματικής Συνέχειας
 • ISO 37001: 2016 BQC) – Πρότυπο Ποιότητας για την Διασφάλιση της Αντιδιαφθοράς

Τέλος, η A.TL.AS Consulting έχει λάβει πλήθος βραβεύσεων από τα Accounting Awards 2022 & 2023 και διεθνείς διακρίσεις στα Leaders in Law Global Awards 2021 & 2022, εδραιώνοντας την θέση της ως μία από τις κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο της Λογιστικής, των Φοροτεχνικών και της Συμβουλευτικής στην Ελλάδα.

Η κουλτούρα μας

 

Η πεποίθηση πως νοιαζόμαστε πραγματικά για τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες, τους συναδέλφους και ευρύτερα τον άνθρωπο, είναι η αρχή η οποία δεσπόζει στον πυρήνα της κουλτούρας της A.TL.AS Consulting. Εισάγουμε αυτή την φιλοσοφία σε όλες τις συναναστροφές μας, προωθώντας τον χρυσό κανόνας ζωής και εργασίας ‘’Κάνουμε στους άλλους αυτό που θα θέλαμε οι άλλοι να κάνουν σε εμάς!’’.

Όχι μόνο Αγαπάμε αυτό που κάνουμε, αλλά και δημιουργήσαμε έναν οργανισμό που μοιάζει με οικογένεια, μια ‘’επιχειρηματική εστία’’, όπου φιλοξενούμε τον κάθε επιχειρηματία, στηρίζοντας τον ολοκληρωμένα & ολιστικά, πάντα με φροντίδα, με σεβασμό και προσοχή στη λεπτομέρεια. Επίσης καλωσορίζουμε θετικούς ανθρώπους στην ομάδα μας, που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την επαυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη στην εξυπηρέτηση των πελατών μας, συνδυάζοντας υψηλή και επικαιροποιημένη επιστημονική κατάρτιση.

Το πλαίσιο-περιβάλλον εργασίας βασίζεται στην αποτελεσματική συνεργασία, με την εφαρμογή οριζόντιου management και υψηλού αξιακού κώδικα συναλλακτικής ηθικής που χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα, τιμιότητα ειλικρίνεια, επιμέλεια και ΑΝΘΡΩΠΙΑ.

Συνοψίζοντας, η φράση «Ο άνθρωπος αναβαθμίζεται όταν στη θέση του “Εγώ” βάλει το “Εμείς”» είναι αυτή που μας εμπνέει και μας οδηγεί σε όλη μας την πορεία.

Η αποστολή μας

 

Αποστολή μας είναι να είμαστε οι πιο αξιόπιστοι συνεργάτες για τους πελάτες μας, φροντίζοντας με τις γνώσεις, την εμπειρία, την ομάδα και το επαγγελματικό μας δίκτυο, να συμβάλλουμε ουσιαστικά στο ξεκίνημα, την πρόοδο, την ανάπτυξη της επιχείρησης τους, της κερδοφορίας τους, την επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων καθώς και την προστασία της περιουσίας τους, πάντα με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενσυναίσθηση, αφήνοντας παράλληλα ένα θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στον κόσμο.

Καθοδηγούμενοι από τις ισχυρές μας αξίες της αριστείας, της συνεργασίας, της ευελιξίας, του πάθους για αυτό που κάνουμε, της εμπιστοσύνης και της δέσμευσης μας απέναντι σε εσωτερικό και εξωτερικό πελατολόγιο, αναπτυσσόμαστε, πετυχαίνοντας στόχους που δεν άπτονται μόνο των οικονομικών.

Προσφέρουμε ένα δυναμικό, ανοιχτό περιβάλλον εργασίας και δημιουργικότητας, που ενθαρρύνει τη δημιουργική σκέψη, τις καινοτόμες ιδέες και προκαλεί το προσωπικό να ανταποκριθεί στα βέλτιστα επίπεδα επιτυχίας και ευτυχίας μέσα στον χώρο εργασίας ώστε να επιτυγχάνεται μια αρμονική ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής αλλά παράλληλα η εξυπηρέτηση των πελατών μας να είναι υποδειγματική.

Το όραμα μας

 

Το όραμα μας είναι:

Να είμαστε η πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις ΜΜΕ & ομίλων ως η πιο αξιόπιστη Φορολογιστική, Συμβουλευτική & BPO εταιρία στην Ελλάδα.

Να δημιουργούμε πάντα θετικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και στους οργανισμούς που μας εμπιστεύονται.

Να είμαστε πρωτοπόροι στην παροχή ολιστικών λύσεων και υπηρεσιών στον κλάδο μας.

Να έχουμε ένα εργασιακό περιβάλλον, όπου οι άνθρωποι μας να χαίρονται που εργάζονται μέσα σε αυτό, να μακροημερεύουν σε αυτό ενώ αναπτύσσονται υγιώς επαγγελματικά και ως άνθρωποι.

Να συνεχίσει την εταιρία επάξια και η τρίτη γενιά την παρακαταθήκη των προηγούμενων γενεών.

Οι αξίες μας

Επιχειρηματική αριστεία

«Επιδιώκουμε τη συνεχή βελτίωση της απόδοσής μας για την επίτευξη άριστου επιχειρηματικού αποτελέσματος».

 • Οικονομική Ευρωστία / Υψηλή Κερδοφορία
 • Υψηλή Απόδοση / Άριστο Αποτέλεσμα
 • Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα
 • Συνεχής Πρόοδος / Καινοτομία
 • Υψηλά Πρότυπα Ασφάλειας και Ποιότητας

  Ανθρώπινο κεφάλαιο

  «Η επιχειρηματική μας επιτυχία στηρίζεται στους ανθρώπους μας».

  • Ομαδικό Πνεύμα
  • Ακεραιότητα
  • Επικοινωνία
  • Επαγγελματική Συμπεριφορά
  • Ασφάλεια και Υγεία της Εργασίας

   Κοινωνία & περιβάλλον

   «Ανάγουμε την εταιρική κοινωνική μας ευθύνη σε καθημερινή πρακτική»

   • Κοινωνικά Υπεύθυνη Ανάπτυξη
   • Αποδοχή από τον Κοινωνικό Περίγυρο
   • Σεβασμός στο Περιβάλλον
   • Ασφάλεια και Περιβαλλοντική Συνείδηση

   Θέλετε να μαθαίνετε όλα τα νέα μας;

   Γραφτείτε στο newsletter μας!

   Μετάβαση στο περιεχόμενο