Οι 5 βασικοί κανόνες της Επιχειρηματικότητας

από την Σουσάνα Πατσούμη Κάλφα

Επιχειρηματικότητα είναι η τέχνη του να βρίσκεις κερδοφόρες λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα της αγοράς. Κάθε επιτυχημένος επιχειρηματίας ή άνθρωπος των επιχειρήσεων είναι σε θέση να αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και να προσφέρει μια μοναδική λύση, πριν το κάνει κάποιος άλλος.

Παρακάτω παρουσιάζω 5 βασικούς κανόνες για να έχει κάποιος επιχειρηματική επιτυχία.

1.Βρες μια ανάγκη και κάλυψε της
Οι ανθρώπινες ανάγκες είναι απεριόριστες. Για αυτό, οι ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και επιχειρηματική επιτυχία είναι απεριόριστες. Και το μόνο πραγματικό εμπόδιο στο να βρει κάποιος και να αδράξει μια επιχειρηματική ευκαιρία είναι το όριο που βάζει στην φαντασία και στον εαυτό του.

(η σειρά των Life Coaching Series, Προσωπικό και Επαγγελματικό Το.Πι.Ο, βοηθούν τους ανθρώπους να άρουν αυτό το εμπόδιο καθώς και αρκετά άλλα 🙂

2. Βρες ένα πρόβλημα και Λύστο
Όπου υπάρχει ένα διαδεδομένο και άλυτο πρόβλημα για το καταναλωτικό κοινό, πάντα υπάρχει μια ευκαιρία για να ξεκινήσει και να χτίσει κάποιος μια επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση.

Παράδειγμα: πριν εφευρεθούν τα φωτοτυπικά μηχανήματα, για να μπορέσει κάποιος να κάνει αντίγραφό ενός εγγράφου, έβαζε καρμπόν. Κάποιος είδε αυτόν τον δυσκίνητο και δύσχρηστο τρόπο παραγωγής αντιγράφων και δημιούργησε το πρώτο φωτοτυπικό μηχάνημα.

Τα παραδείγματα είναι απεριόριστα.

3. Υπάρχουν Απεριόριστες Ευκαιρίες εκεί έξω
Προβλήματα υπάρχουν παντού. Η δική σου δουλειά είναι να τα εντοπίζεις και να βρίσκεις καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης τους σε σχέση με άλλους που κινούνται στην ίδια αγορά. Βρες ένα πρόβλημα που όλοι έχουν. Βρες ένα τρόπο να το παρέχεις στο καταναλωτικό κοινό φθηνότερα, καλύτερα ή ευκολότερα. Χρησιμοποίησε την φαντασία σου.

4. Επικεντρώσου στον Πελάτη σου
Το κλειδί της επιτυχίας σου είναι να εστιάσεις και να ικανοποιήσεις τον πελάτη σου. Να γίνει η σωστή και αγαστή εξυπηρέτηση του, η καθημερινή σου εμμονή (με την καλή έννοια). Πρόσπαθησε να ενδυναμώσεις την ενσυναίσθηση σου σε σχέση με τις ανάγκες του πελάτη σου, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες του σε σχέση με το προιόν σου. Σκέψου τι θα ήταν ο πελάτης σου διαθετιμένος να πληρώσει. Σκέψου τα προβλήματα του. Τι θα ήθελες εσύ αν είχες το ίδιο πρόβλημα; Η ενσυναίσθηση είναι το κλειδί για την ικανοποίηση του πελάτη σου και του πόσο πιστός είναι στην επιχείρηση σου.

5. Στήριξε την πορεία σου για την επιχειρηματική επιτυχία
Αφού βρείς ένα πρόβλημα ή μια ιδέα, που αξίζει τον κόπο να επενδύσεις και να κάνεις επιχείρηση γύρω από αυτό, τα χρήματα δεν είναι πάντα η πανάκεια για να προχωρήσει. Επένδυσε τον χρόνο σου που διαθέτεις, τα ταλέντα σου και την ενέργεια σου και ασχολήσου όσο γίνεται περισσότερο με αυτό. Τα χρήματα θα βρεθούν ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολα οικονομικά καιρούς. Βρες χρόνο να επενδύσεις σε αυτό που θέλεις, οραματίσου την επιτυχία, προγραμμάτισε τις κινήσεις σου και όρμα.

(η σειρά των Life Coaching Series, Προσωπικό και Επαγγελματικό Το.Πι.Ο, ενδυναμώνουν νέους ανθρώπους να ευθυγραμμιστούν με την επιχειρηματικούς τους στόχους και να βρουν την δύναμη να επιχειρούν και να πρωτοτυπούν καθώς και να εξασκούν την φαντασία τους προς την επίτευξη των στόχων τους) 🙂
Οι μεγαλύτερες περιουσίες δημιουργήθηκαν από ανθρώπους,που ξεκίνησαν χωρίς χρήματα, πόρους και υποστήριξη (δες τον Steve Jobs, τον Mark Zuckerberg κτλ). Ξεκίνησαν με τόλμη, με πίστη και οραματίζονταν την επιτυχία τους από την στιγμή που βρήκαν ένα αξιόλογο κενό αγοράς που άλλοι δεν μπορούσαν να δουν.

Τόλμη, Πίστη και Οραματισμός. Αυτά είναι τα συνθετικά της επιτυχίας.

Ενίσχυσε τα, συμμετέχoντας στην 2η συνάντηση των Life Coaching Series, με θέμα :”Dare to be yourself”.

H συνεχής ενίσχυση της αυτοπεποίθησης σου και αναβάθμιση του εαυτού σου, σε βοηθά να είσαι πιο οξυδερκής και να βρίσκεις τρόπους να επιτυγχάνεις τους στόχους σου. Επίσης αυτήν σου την προσπάθεια, μπορεί να σε βοηθήσει ένας επαγγελματίας Business Coach.

Αν θέλεις να μάθεις τι είναι το Coaching, δες εδώ
Αν θέλεις, κάνε την εξής άσκηση:

Για σένα που θέλεις να δημιουργήσεις μια επιχείρηση, ψάχνε για επιχειρηματικές ευκαιρίες παντού, εξάσκησε την επιχειρηματική σου νοοτροπία (entrepreneurial mind-set) και συνεχόμενα, να είσαι ανοικτός και περίεργος για τις ανάγκες και τα προβλήματα της αγοράς που δεν έχουν επιλυθεί.

Μια ιδέα χρειάζεσαι για αρχή για να κάνεις το πρώτο σου εκατομμύριο 🙂

Γιαυτό εξάσκησε την ιερή σου περιέργεια όπως έλεγε ο Albert Einstein!

Καλή εβδομάδα!

ΥΣ. Θέλεις να πετυχαίνεις τους  προσωπικούς / επαγγελματικούς / επιχειρηματικούς στόχους σου;

Θα σε ωφελήσει να γνωρίσεις τα προγράμματα του AtlasHub!!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο