Έχεις δει ποτέ βελανιδιά;

Αν ναι τότε, θα έχεις παρατηρήσει ότι είναι ένα πολύ γερό και φουντωτό δέντρο και όσο πιο πολύ μεγαλώνει τόσο πιο πολύ απλώνεται και τόσο πιο πολύ δυναμώνει.

Είναι από αυτά τα δέντρα που γίνονται αιωνόβια. Δηλαδή οι ρίζες του βαθαίνουν  και απλώνονται για να μπορούν να συγκρατήσουν την ανάπτυξη του μέσα σε αιώνες.

Θα μου πεις και γιατί μου τα λες όλα αυτά;

Τι με ενδιαφέρουν;

Όπως κατάλαβες και από τα προηγούμενα Notes μου αρέσει να μιλάω με παραβολές.

Κάτι όμως που μεταμόρφωσε την δική μου θέαση πάνω στον τρόπο που κάνω Συμβουλευτική αλλά και ως Εκπαιδεύτρια ήταν ένα ντοκιμαντέρ που είχα παρακολουθήσει – ούτε θυμάμαι σε ποιο κανάλι – που μιλούσε για την Βόρεια Αμερική και τα 26εκ. δέντρα βελανιδιάς που υπάρχουν εκεί. Μιλούσε για την βελανιδιά και το πόσο γερό δέντρο είναι (αλλά και τα σκιουράκια, που τροφή τους έχουν τα βελανίδια)!

Σκεπτόμενη λιγάκι αφαιρετικά, συνειδητοποίησα ότι για να δημιουργηθεί αυτό το αειθαλές και γερό δέντρο, όλα ξεκινάν με το φύτεμα ενός πολυ μικρού βελανιδιού στην γη. Μερικές φορές, για αυτήν την σπορά, δεν παρεμβάλλεται ούτε καν ανθρώπινο χέρι!

Αυτός λοιπόν ο μικρός σπόρος γίνεται τελικά αυτό το τεράστιο και περήφανο δέντρο!

Και τότε εκεί ήρθε η έμπνευση!

Όταν ένας άνθρωπος έρχεται και μοιράζεται μαζί μου την δυσκολία του ή την επιθυμία του να πετύχει έναν στόχο, εγώ μπροστά μου είναι σαν να έχω ένα σπόρο από βελανίδι και αυτός ο σπόρος έχει όλη την σοφία και το δυναμικό, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε μια ψηλή, δυνατή και αειθαλής βελανιδιά. 

Αφού ο σπόρος της βελανιδιάς ή οποιοδήποτε άλλου φυτού, ή και του ίδιου του ανθρώπου ( μέσα από το γονιδίωμα του) έχει όλη την σοφία και το δυναμικό για να μεγαλώσει, τότε όλα αυτά που θέλει να γίνει και είναι να γίνει, τα έχει μέσα του.

Όλα όσα χρειάζεσαι για να πετύχεις έναν στόχο, τα έχεις ήδη μέσα σου!

Η δουλειά μου λοιπόν σαν Σύμβουλος, σαν Coach, σαν Εκπαιδεύτρια είναι να παρατηρώ τον σπόρο πολύ προσεκτικά και με πολύ σεβασμό να του προσφέρω νεράκι (εργαλεία, γνώσεις, εμπειρία),αλλά και φως (αγάπη και σεβασμό) για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες -νέες- εγκεφαλικές συνάψεις που χρειάζεται για να υλοποίησει τον στόχο του.

Είναι αυτό που μοιράστηκα τις προάλλες στο πρώτο μου Note.

Όλα όσα θέλεις να γίνεις, είσαι ήδη!

Και αυτά είναι ένα από τα κλειδιά που έχω αποκωδικοποίησει και συνεχίζω να αποκωδικοποιώ, για την σημασία που έχει η αυτοεικόνα σου, η αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου, η διαχείριση των πληροφοριών που βάζεις στον εγκέφαλο σου και αποδέχεσαι ως αληθινές για την αειφόρα επαγγελματική και επιχειρηματική σου εξέλιξη!

Από εκεί, ξεκινάς και έτσι μόνο εξελίσσεσαι.

Με την ευχή να έχεις μια υπέροχη μέρα…να θυμάσαι ότι εσύ είσαι ο Δημιουργός της Πραγματικότητας σου!

Πιστή στην καθημερινή σου έμπνευση,

Σουσάνα Πατσούμη- Κάλφα

Μετάβαση στο περιεχόμενο