Όλοι μας έχει τύχει να αναρωτηθούμε τι παραπάνω έχουν όσοι είναι επιτυχημένοι συγκριτικά με εμάς. Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι πιο έξυπνοι, πιο τυχεροί και μορφωμένοι και ότι στην τελική τα επιτυχημένα πράγματα δεν είναι για εμάς ή τουλάχιστον ότι δεν το χουμε.

Δεν είναι όμως αυτή η αλήθεια.

Η μόρφωση, η δύναμη και η εύνοια της τύχης ναι μεν αποτελούν καθοριστικής σημασίας παράγοντες για την επιτυχία και την καταξίωση, δεν είναι όμως αυτοσκοπός. Χωρίς τη θέληση, το θάρρος και την τόλμη δεν κερδίζεται απολύτως τίποτα. Διότι δεν αρκούν μόνο τα εφόδια γνώσης και μόρφωσης, απαραίτητο είναι να υπάρχει και η σχετική ικανότητα αξιοποίησης και υποστήριξης τους.

Αυτή η διαδικασία προαπαιτεί χαρακτήρα που  έχει αυτογνωσία, να ξέρει να “πατάει στα πόδια” του και να τολμά. Ο φόβος προφανώς και είναι άγνωστη έννοια στις προσπάθειες για επιτυχία και ανέλιξη.

Αρκεί να καταφέρουμε να πείσουμε τον ευατό μας ότι μπορούμε. Και τότε θα πιστέψουν και οι υπόλοιποι σε εμάς και η καταξίωση θα βρίσκεται στο χέρι μας.

“Μπορώ να τα καταφέρω”—–> “ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ“. Αυτή είναι η διαφορά που οδηγεί στην αναγνώριστη της πραγματικής αξίας μας, με όλα τα λογικά επακόλουθα.

Κίτσος Μιχαήλ (Intern) 

Marketing – Research and Communication

Μετάβαση στο περιεχόμενο