“Εμπόδιο είναι αυτό το τρομερό πράγμα που βλέπεις,

όταν απομακρύνεις το βλέμμα σου από τον στόχο”

6

Όταν έχεις στην ζωή σου ένα ξεκάθαρο όραμα, τότε αυτό σε τροφοδοτεί και σε βοηθά να βαδίζεις με γνώμονα το όνειρο και να διακατέχεσαι από πίστη και ζήλο για την πραγματοποίηση του οράματος σου. Τότε αντιλαμβάνεσαι ότι παράγεις δουλειά με ποιότητα και ότι οι ενέργειές σου εκφράζουν την πραγματική δύναμη που έχουν οι ικανότητές σου σαν άτομο.

Στόχος:  το μέσο ή τα μέσα που χρησιμοποιεί κάποιος για να πετύχει το σκοπό που επιδιώκει, και με επέκταση, ο ίδιος ο σκοπός.

Το ισχυρότερο κίνητρο, αυτό που δίνει νόημα και σκοπό στην καθημερινότητα μας  είναι το να έχουμε στόχους. Ο στόχος μας λειτουργεί σαν ένας μεγενθυντικός φακός που εστιάζεις  όλη την εσωτερική σου δύναμη προς την κατεύθυνση πραγματοποίησής του. Κάποιες φορές τα προφανή είναι και τα πιο δύσκολα. Έτσι και ο συγχρονισμός των ικανοτήτων, των δεξιοτήτων, των αξιών και των αρετών σε έναν κοινό κατευθυντήριο άξονα δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία. Απαιτεί προσπάθεια, συγκέντρωση και σαφή προσδιορισμένα κίνητρα.

Για να πραγματοποιήσεις τους στόχους χρειάζεσαι θετική στάση, θετική ψυχολογία και αισιοδοξία.

Εφόσον έχεις κατορθώσει να θέσεις τους στόχους που εκφράζουν τις πραγματικές σου επιθυμίες αναφορικά με το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.  Χαμογέλα, δώσε στην επίτευξη του στόχου σου όσο πάθος και όση ένταση επιθυμείς, εστίασε την πορεία σου και ξεκίνα να δραστηριοποιείσαι. Το κλειδί για να πετυχαίνεις τους στόχους σου είναι πραγματική πεποίθηση στο όραμά σου, σε συνδυασμό με μια υπέροχη ψυχολογία και συγκέντρωση των ικανοτήτων σου μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, όπως προαναφέρθηκε στην προηγούμενη παράγραφο.

Εμπόδιο: κάθε πράγμα, φυσικό ή τεχνητό, που εμποδίζει, δυσκολεύει ή απαγορεύει μια πορεία, μια κίνηση. 

Λογικό επακόλουθο στη διαδικασία είναι η ύπαρξη εμποδίων που δυσκολεύουν, καθυστερούν τις προσπάθειές σου και σε τραβάνε πίσω.  Ο μόνος ρόλος τους είναι να σε αναγκάσουν να παρεκκλίνεις από τον αρχικό προγραμματισμό και να σε δοκιμάσουν κατά πόσο είσαι προσηλωμένος και αφοσιωμένος στους αρχικούς σου σκοπούς. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, όταν ακολουθείς πιστά όσα θέτεις και δεν παίρνεις τα μάτια σου από το στόχο, η έννοια “εμπόδιο” δεν υφίσταται.

Κάτι που σε βοηθά να έχεις συνεχόμενα τονωμένο ηθικό είναι να οραματίζεσαι τη στιγμή που ο στόχος σου επιτυγχάνεται και το όραμα ολοκληρώνεται. Να προσπαθείς να οραματιστείς με ποιον τρόπο η επίτευξη του στόχου σου μεταφράζεται σε αποτελέσματα και στο απερίγραπτο συναίσθημα ικανοποίησης και χαράς που βιώνεις όταν πετυχαίνεις. Η ευχαρίστηση, η ανακούφιση και η αναγνώριση της προσπάθειας δεν περιγράφονται με λόγια. Αυτό είναι μια τεχνική που σε τροφοδοτεί και σου δίνει δύναμη να προχωράς.

Εφόσον πετύχεις τον στόχου σου, η ανταμοιβή του κόπου σου βρίσκεται μπροστά σου και μία ακόμη εμπειρίκη δύναμη προστέθηκε στην ζωή σου.

After all, τι θα ήταν η ζωή μας αν δεν είχαμε στόχους; Σκέψου το..

Εδώ και αρκετό καιρό, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσω την έννοια της ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ, γράφω κάθε μέρα, μικρά tips με τεχνικές και μεθόδους, προκείμενου να αντιστρέψεις όποια περιοριστική πεποίθηση, ώστε να στρέφεις τις δυνάμεις στην επιτυχία των στόχων σου.

Δες εδώ, μια αποτελεσματική μέθοδο για να παίρνεις αποφάσεις.

Επίσης, μάθε για το μυστικό της επιτυχίας, που σίγουρα θα “ξεκλειδώσει” την πόρτα της επίτευξης των στόχων σου!

Καλή μας μέρα!

Stay Positive!

Σουσάνα Πατσούμη Κάλφα

KEEP CALM

 

ΥΣ. Θέλεις να πετυχαίνεις τους  προσωπικούς / επαγγελματικούς / επιχειρηματικούς στόχους σου;

Θα σε ωφελήσει να γνωρίσεις τα προγράμματα του AtlasHub!!!!

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο