Με ρώτησαν αρκετοί, αυτό το διάστημα που κάναμε launch το νέο – 3ο κατά σειρά- Life Coaching Workshop, γιατί είναι τόσο σημαντικό το self- personal branding.

Ο λόγος είναι απλός αλλά πολύ σημαντικός – ειδικά αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς:η δημιουργία μιας αξιομνημόνευτης προσωπικής ταυτότητας συμβάλλει ουσιαστικά στην εικόνα που έχουν ή διαμορφώνουν οι άνθρωποι για εμάς.

Θα μου πεις και εύλογα “και τι με νοιάζει εμένα τι εικόνα έχει ο κόσμος για μένα”;

Σε νοιάζει και θα σου πω γιατί: .. γιατί είναι ο μόνος τρόπος να επιτρέψεις στον εαυτό σου να βγάλει και να αναδείξει το καλύτερο του κομμάτι και να το παρουσιάσει στον κόσμο και παράλληλα να σε τοποθετήσει στοχευμένα (positioning) στο μυαλό των ανθρώπων της αγοράς.

Και αυτό είναι σπουδαίο.

Κοίταξε γύρω σου, παρατήρησε την αγορά και ειδικά τις επιτυχημένες επιχειρήσεις και τους επιτυχημένους επαγγελματίες- ανεξάρτητα αν είναι μικρές ή μεγάλες.

Ποιο είναι το κοινό που έχουν οι περισσότερες από αυτές και ειδικά σε προσωπικό επίπεδο;

Τι είναι αυτό που κάνουν και πετυχαίνουν;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επιτυχία τους βασίζεται στον τρόπο που μεταχειρίζονται και φροντίζουν τους πελάτες τους, γιατί τους προσφέρουν κάτι μοναδικό είτε ως εμπειρία είτε ως προϊόν.

Στον 21ο αιώνα, τα brands δεν είναι απρόσωπα και απρόσιτα αλλά βασίζονται και προβάλλουν τον ανθρώπινο παράγοντα ως προτεραιότητα. Τα brands πια παίρνουν την μορφή “ανθρώπου” που συνομιλεί με το κοινό του.

Έτσι, μια φιλική συμπεριφορά που εμπνέει εμπιστοσύνη μπορεί να κάνει θαύματα και να επιφέρει αύξηση και επιτυχία στην προσέλκυση πελατών.

Για σένα που ψάχνεις εργασία, μην νομίζεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί.

Το personal/self branding και στην δική σου περίπτωση παίζει πολύ μεγάλη ρόλο στο πόσο σύντομα και στοχευμένα θα καταλάβεις μια θέση εργασίας ή πόσο σύντομα θα την δημιουργήσεις. Μια φιλική συμπεριφορά, ένα χαμογελαστό πρόσωπο, μια θετική στάση με μετριοφροσύνη και υγιή αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι σημεία που μπορεί να κρίνουν την επιλογή ανάμεσα σε αρκετούς υποψήφιους.

Το ερώτημα λοιπόν είναι : πως να διαμορφώσω μια αυθεντική επαγγελματική ταυτότητα που θα “σκίζει” στην αγορά;

Στο επόμενο Life Coaching Workshop: The Brand called Me- Aware | Brand | Pitch – Δημιουργώντας μια αξιομνημόνευτη επαγγελματική ταυτότητα, θα σου αποκαλύψω την στρατηγική για να μάθεις πως να είσαι ένα αξιομνημόνευτο προσωπικό brand  και πώς να το καλλιεργείς στην αγορά- πώς να δημιουργήσεις και να διατηρήσεις μια αξιομνημόνευτη επαγγελματική ταυτότητα.

Και επειδή πολλοί άνθρωποι εκτός Θεσσαλονίκης, μας ζήτησαν και αυτοί να συμμετάσχουν ή  να έχουν πρόσβαση στο υλικό του συγκεκριμένου workshop, Stay tuned… η ομάδα μου και εγώ, ετοιμάζουμε κάτι καλό και για εσάς.

Καλή εβδομάδα

Stay positive!

Σουσάνα Πατσούμη Κάλφα

Entrepreneur | Life & Business Coach | Author |Trainer

after all… one of us 😉

Μετάβαση στο περιεχόμενο