Σήμερα, συνέβη το εξής.
Ένας φίλος και πελάτης μας ρώτησε αν είχαμε γνωστό κάποιον δικηγόρο ειδικό για εμπορικές συμβάσεις εξωτερικού. Στο μυαλό μας ήρθαν αμέσως 6-7 πρόσωπα και εταιρίες που γνωρίζουμε ότι ασχολούνται με τέτοια θέματα. Τελικά καταλήξαμε σε 2. Έναν επαγγελματία που γνωρίσαμε σε ένα event που συμμετείχαμε και φαινόταν expert σε θέματα διεθνών εμπορικών συμβάσεων αλλά είχαμε γνωρίσει τις υπηρεσίες του μέσω πελατών μας και μια εταιρία που συνεργαζόμαστε αρκετό καιρό και οι άνθρωποι της είναι εξαιρετικοί και ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες.

Τελικά προτιμήσαμε να συστήσουμε τους δεύτερους γιατί αισθανθήκαμε ότι είχαν και καλό θεωρητικό υπόβαθρο αλλά και μας είχε κάνει εντύπωση η καλή και ευγενική τους συμπεριφορά τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

Και ο πρώτος είχε θεωρητικά όλα τα εχέγγυα αλλά μου είχε μείνει μια περίεργη αίσθηση από το event που τον είχαμε γνωρίσει, αφενός γιατί είχε καταχραστεί χρόνο από την δική μας ομιλία κατά πάρα πολύ και κατά δεύτερον έφυγε όταν ξεκίνησε η παρουσίαση μας (είχε καλό λόγο βέβαια- αλλά όπως και να έχει, το αντιμετώπισα ως αγένεια).

Αν είχα χρόνο, θα κατέγραφα και άλλες τέτοιες ιστορίες που έχω ζήσει και με έχουν οδηγήσει στο να προτιμήσω κάτι ως καταναλωτής.

Αυτό το συμβάν το περιέγραψα γιατί οι εμπειρίες που μας δημιουργούν ή δεν δημιουργούν οι άνθρωποι και οι μπράντες είναι αυτές που μας οδηγούν να τις/τους προτιμήσουμε ή όχι.

Δημιούργησε χρήσιμες και αξιομνημόνευτες εμπειρίες...

Αυτό είναι το νόημα και η ουσία των πραγμάτων. Αργά ή γρήγορα, το περιτύλιγμα ξεθωριάζει.

Stay Positive

Σουσάνα Πατσούμη Κάλφα

KEEP CALM

 

Μάθε για τις νέες υπηρεσίες μας που αφορούν το Branding & Marketing, εδώ

Αν θέλεις να μάθεις τα 7 βήματα για την δημιουργία μιας βιώσιμης επιχείρησης, μπορείς να δεις εδώ

Μετάβαση στο περιεχόμενο