info@atlasconsulting.gr

Η αισιοδοξία, η αυτοπεποίθηση, η σοφή εκδήλωση στην προσφορά αγάπης καθώς επίσης και η θετική σκέψη είναι κάποια από τα συστατικά για μια ευτυχισμένη ζωή γεμάτη πληρότητα. Έχουν γραφτεί εκατομμύρια σελίδες σκέψεων ή τρόπων για να αδράξει ένας άνθρωπος την ευτυχία. Αυτό όμως που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι το εξής: η ευτυχία δεν έρχεται ουρανοκατέβατα αλλά κατακτάται. Κάθε αγωνιστής πριν πάει στην μάχη, φοράει την αρματωσιά του. Στην περίπτωση της ευτυχίας και της επιτυχίας θα λέγαμε ότι ένα από τα όπλα του επιτυχημένου και ευτυχισμένου ανθρώπου  είναι η αισιοδοξία δηλ. η πίστη  ότι η έκβαση της προσπάθειας μου θα είναι αίσια, θετική, νικηφόρα.

Με άλλα λόγια, η αισιοδοξία είναι η πίστη που οδηγεί στην επιτυχία. Είναι αυτή που μας θωρακίζει στις αντιξοότητες και οξύνει το μυαλό μας ώστε να βρίσκουμε λύσεις. Επίσης, εμπεριέχει την έννοια της καρτερικότητας και της ελπίδας δηλ  εκφράζει τον χρόνο που θα χρειαστούμε προκείμενου να πετύχουμε τον στόχο μας, ταυτόχρονα με την δυνατότητα να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σε κάθε περίπτωση. Ο αισιόδοξος άνθρωπος έχει υψηλή αυτοεκτίμηση, σηκώνει τα μανίκια αναλαμβάνοντας δράση και ανάβει τις μηχανές της δημιουργικότητας και εφευρετικότητας του, προκειμένου να έρχεται κάθε μέρα και πιο κοντά στον στόχο του.

Ο αισιόδοξος άνθρωπος δεν φοβάται τις αλλαγές αντίθετα είναι ανοικτός να αντιμετωπίζει την ζωή σαν μια διαρκή πρόκληση για εξέλιξη, ανάπτυξη, αναβάθμιση. Δεν τον πτοούν τα καθημερινά προβλήματα, τα οποία και βλέπει σαν θέματα προς διεκπεραίωση αλλά και σαν ένα μέσο ενδυνάμωσης του. Ο αισιόδοξος άνθρωπος είναι αυτός που δεν τα παρατάει στην μέση του ταξιδιού του προς την Ιθάκη αλλά με υπομονή και επιμονή, κάθε μέρα, δρώντας, έρχεται πιο κοντά στον προορισμό του. Αρνείται να συμμετέχει στον αρνητισμό του περιβάλλοντος του και προθυμοποιείται να κάνει ότι μπορεί πρόκειται να αλλάξει. Ο αισιόδοξος άνθρωπος γίνεται ο ίδιος η αλλαγή που θέλει να δει στον μικρόκοσμο και μακρόκοσμό του. Με αυτόν τον τρόπο αποτελεί θετικό παράδειγμα για τους συνανθρώπους του που τους παρακινεί  και τους εμψυχώνει να πράττουν το ίδιο: δηλαδή να αναλαμβάνουν την ατομική τους ευθύνη για την κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία και να αναλαμβάνουν δράση έχοντας μια θετική στάση ζωής.

Η αισιοδοξία είναι μεταδοτική! Σύμφωνα με τον Νικόλαο Χρηστάκη (Nicholas Α. Christakis) -ιατρό, κοινωνικό επιστήμονα και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Harvard., “Connected: The Surprising Power of Our Social Networks and How They Shape Our Lives – Συνδεδεμένοι: Η εκπληκτική δύναμη των Κοινωνικών Δικτύων και Πως μπορούμε να ορίσουμε την ζωή μας ”- οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα δίκτυο που επηρεάζει (συνήθως θετικά) τους ανθρώπους που το αποτελούν. Με δυο λόγια ο κος Χρηστάκης λέει ότι όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε χαρούμενο κόσμο, χωρίς να το καταλάβουμε ή να το θέλουμε γινόμαστε και εμείς χαρούμενοι και το αντίθετο. Επίσης, έλεγε ότι όταν κάνουμε κάτι καλό σε κάποιον, εκείνος θα συμπεριφερθεί με το ίδιο τρόπο σε κάποιον άλλον, και ο άλλος στον επόμενο και πάει λέγοντας.!!!!

Η δύναμη της αισιοδοξίας είναι μεγάλη όπως και η δύναμη της ενότητας. Πολλοί άνθρωποι συνειδητά ενωμένοι, συνδεδεμένοι και δραστήριοι με το όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας, γεμάτης με ανθρωπιά, αγάπη, ειρήνη, δικαιοσύνη, φιλότιμο, με σωστές και ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις, μπορούν να κάνουν την υπέρβαση που όλοι περιμένουμε για να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό μας κόσμο.

 

            Με την ευκαιρία της γιορτής του Πάσχα, η ομάδα μας , ευχόμαστε:

Διαφάνεια1

Με εκτίμηση

Η ομάδα της Atlas Consulting

Κλεάνθης  |   Γιώργος   |   Σουσάνα   |  Έλενα   |  Σωτήρης  |   Μαρία Κ.   |  Μαρία Π.