Σε αυτό το 6ο Atlas Audio Class, μοιραζόμαστε μαζί σου κάποιες σκέψεις, συμβουλές αλλά και 6 ερωτήματα που μπορείς να θέσεις στον εαυτό σου, ως νέος ή έμπειρος επιχειρηματίας για να διαμορφώσεις μια υγιή επιχειρηματική στρατηγική στην Νέα Οικονομία (δηλαδή τις συνθήκες που διαμορφώνονται στην Οικονομία με την ύφεση αλλά και την εισαγωγή και χρήση νέων τεχνολογιών).

Αν θέλεις πραγματικά να πετύχεις και να συνδυάσεις τις γνώσεις, τις νέες τάσεις και τις εμπειρίες στο κλάδο σου και γιατί όχι, να καινοτομήσεις – χωρίς να είναι αυτός αυτοσκοπός απαραίτητα- τότε πρέπει να κάνες το δικό σου στρατηγικό πλάνο και να δεσμευτείς να το υλοποιήσεις.

Και επειδή όλοι μιλάνε για στρατηγική, χωρίς να δίνεται ένας σαφής ορισμός, θα παραθέσω έναν ορισμό που έχει δώσει ο Michael Porter για την στρατηγική που  λέει ότι  πραγματική στρατηγική είναι να είσαι διαφορετικός και να επιλέγεις να δραστηριοποιήσε με πολύ μοναδικό τρόπο σε σχέση με αυτό που κυριαρχεί στην αγορά. Μιλάει με λίγα λόγια για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Είναι σαν να θεωρεί την στρατηγική σαν ένα παιχνίδι, που ξέρεις πού θέλεις να παίξεις (market) αλλά και τον τρόπο για να νικήσεις: να είσαι δηλ. τεκμηριωμένα ξεχωριστός(strategic competetive advantage).

Καλή Ακρόαση!

Αν θες να ακούσεις και όλα τα  Atlas Audio Classes, μπορείς να τα βρεις στο SoundCloud εδώ και sto itunes εδώ αλλά και φυσικά μέσα στο blog μας, πατώντας την κατηγορία Atlas Audio Class!

Καλή σου μέρα και Καλή επιτυχία! 🙂

———————————————————————–

Aν πιστεύεις ότι αυτό το άρθρο μπορεί να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους, τότε μην διστάζεις να το μοιραστείς μαζί τους.

Μην ξεχνάς ότι ”Sharing is Caring”

Εγώ και η #TeamAtlas, σου ευχόμαστε από καρδιάς να έχεις ένα υπέροχο μήνα!

Καλή Έμπνευση!

Μετάβαση στο περιεχόμενο